útiélmény: A Paella - rizseshús, és a Gaspacho - hideg paradicsomleves

Szeretettel köszöntelek a Úti élmény gyűjtő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 309 fő
  • Képek - 1805 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,

Úti élmény gyűjtő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Úti élmény gyűjtő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 309 fő
  • Képek - 1805 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,

Úti élmény gyűjtő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Úti élmény gyűjtő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 309 fő
  • Képek - 1805 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,

Úti élmény gyűjtő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Úti élmény gyűjtő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 309 fő
  • Képek - 1805 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 149 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,

Úti élmény gyűjtő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

a paella

Legfőbb elv, ami maradék a konyhában van az mind bele. Minden húsféle, tengergyümölcsei, és akár zöldségfélék is. Ha vásárolni kell hozzávalókat, akkor a minimum:

20 dkg. sertéshús, 1 csirke mell, 20 dkg. rákhús, 20dkg. kagyló, 20 dkg rizs, 20 dkg. zöldborsó, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paprika, 3 db paradicsom, 1/4 liter húsleves, 2 dl fehérbor. 1 mokkáskanál sáfrány, só, bors, olívaolaj.

A húsokat apró darabra vágjuk (ragu nagyságura) A hagymát finomra a paprikát vékony csíkokra a meghámozott paradicsomot gerezdekre vágjuk.

Kevés olajat hevítünk és a húsokat kb. 10 percig sütjük benne. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, gyakran kevergetve.

Hozzáadjuk a hagymát és a tört fokhagymát a paradicsomot és a paprikát, 5 percig együtt pároljuk.

A rizst olajban megpirítjuk, ráöntjük a levest, a fehérbort és hozzáadjuk a sáfrányt. Belekeverjük az előkészített húst, a zöldborsót, a kagyló és rákhúst. Amikor felforrt , a rizs megfőtt, akkor 15-20 percre 180 fokos melegített sütőbe tesszük. Tálaláskor ha van egész kagylóval, citrommal, paprikával díszítjük.

Serpenyőben illik tálalni. Én igazából úgy szeretem, ha nyúl, kecske, tintahal,

(legalább a bajuszkái) mindenképp kerül bele.

 

 



Gazpacho

20 dkg paprika, 15 dkg. paradicsom, 20 dkg. kovászos uborka, 2 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejszín, 1/2 dl. félszáraz fehér bor, 2 dl. paradicsom ivólé, 1 citrom, petrezselyem zöld.

A megmosott kicsumázott paprikát, paradicsomot a kovászos uborkával együtt összedaraboljuk, kissé megsózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Finomra vágott hagymát, tört fokhagymát, vágott petrezselymet, citromlevet és egy kevés paradicsomlevet adunk hozzá és alaposan összeturmixoljuk. Átpaszírozzuk, hozzákeverjük a majonézt, a tejszint, a fehérbort és a maradék ivólevet.

Jól lehűtve pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu